Blog Archive

they shine my day

Powered by Blogger.
Friday, October 22, 2010
salam readers sekalian
alhamdulillah, mata suya semakin pulih selepas 4hari kena bisa si Charlie tu.. korang pun dah tengok kan betapa teruknya kelopak suya bernanah plus luka-luka sebab bisa si chalie tu.. Actually, boleh dikatakan setiap sem la suya kena bisa charlie ni.*sumpah 7 keturunan cali. Cuma ni kali ke 2 kena kat muka.. sape yang x baca lagi tu.. boleh view balik di SINI dan di SINI..
masa tahun 2 dulu Suya pernah kena area bawah mata antara pipi ng mata tu.. kesan die panjang gak cam 3cm gitu.. tapi alhamdulillah, parut die dah xde sekarang ni.. So, suya nk share ng korang ape yang Suya pakai nk rawat parut si Charlie ni.
tu la Organic Aid. sebotol ni tahan setahun lebih kot kalau suya pakai :)
back to our topic, Suya xsure la korang biasa x guna organic aid ni.. dia macam lotion la jugak tapi x "greasy" atau kata lainnye xberlengas.. simple je cara nak pakai die.. amik contoh mata suya yang kene bisa charlie ni la kan.. korang pun tahu memula tu bengkak dan bernanah bagai kan.. so after few day, suya makan ubat  doktor bagi, bengkak tu kurang. dan nanah tu kering. jadi keras cam keruping tu.. sakit la jugak since kelopak mata jadi menegang.. so dah luka2 tu agak kering ng keruping tu.. suya sapula organic aid ni.. *ubat pakai gak.. buat la timing sendiri :)
gambar parut on 20hb.. gambar waktu bernanah tu suya xsnap sbb ngeri nengok~
tu la parut yang suya cakap kat mata suya skunk.. mmg scary la kan. dah macam lanun~ abaikan nampak berminyak tu sebab suya pakai ubat time ni.. dan ubat tu memang berminyak~ berlemin-lemin katenya oghe kelatey :)
ni gambar snap ptg semalam 21/10 ptg hari.. kat atas kelopak dan tepi mata dah cam ok sikit.. Putih-putih tu organic aid
orite.. gambar atas tu suya amik masa lepas pakai organic aid 2 kali.. organic aid ni Vitamin E je pun. baik untuk kulit kan.. korang nampak x perubahan die? arapla korang nampak.. sebab ape suya kata organic aid ni baik untuk parut kat muka suya??

  • satu die bukan la hebat cam magic gitu.. toink toink parut ko hilang.. xde la gitu kan.. kena la sapu gak bila korang rajin
  • duanye.. keruping yang suya cakap tadi tu, die xjadi keras. sebab organic aid ni moisturizer plus vit E. tu pasal la keruping tu elok die je tanggal sendiri.. xla keras cam keruping tu. die jd cam menggelupas gitu..tp korang kena tanggalkan sendiri.. adeyh xtahu nak cakap camana*SIGH 
  • tiganya..sebab setakat saya kena charli ni.. memang saya apply organic aid ni je untuk hilangkan parut die..dan alhamdulillah..berkesan lagi setakat ni..
  • another reason.. organic aid ni bukannya mahal tahap suya xmampu beli.. bekas kecik cam suya guna tu baru dua tiga belas ringgit dan trust-able okew.. beli je kat pharmacy or watson.. xpun guardian..
  • yang lain-lain xde la kot.. tu je la nak cakapnyer. nt esok2 kalau dah rajin.. suya upload current condition of my eye ni.. InsyaALLah
that all la yang suya nk share ngan korang hari ni.. tu pun dah melampau panjangnya kan. paham-paham la korang sendiri.. xpaham PM me je la.. he3
sekian, Wassalam

truly deeply

6 comments:

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

moga ko lebih baek skang...

me suya said...

baekk en ceroi.. tq eyh

Anonymous said...

abiss mata sygg yg comey...

me suya said...

anon??
ahahaha
why dont u used a certain name hah??
bajet la me xkenal kan.. hehehe mata saya ade lagi laaa

Anonymous said...

power ngat bnda tu bb...nk sket bleh???? nk ltak kt parut kt tngn nie...

Cik Maisarah said...

salam..klu parut kat kaki boleh hilang tak?organic oil neyh mang untuk muker je ker?

NN

My Blog List

Kawan-Kawan Saya

special date

Mommy 0609
Long 1401
A.Long 0502
Kak Lang 1302
Ngah 0406
A.Ngah 0906
Nana 2103
Andy 2703
Chick 3103
Me 1707
Lullabby 1603
us 081111
aqim 2106
ikah 0202
nasrul 2003
didi 1404
fakhrul 1109
hadi 0105
hanun 3008
suna 0605
irsalina 0505
azim 1407
daniel 2110
wedding day 2710
babygone 2703

Reminiscence

  • Century Pine Cameron Highland
  • Gold Coast Morib
  • Hotel Asia
  • Hydro Hotel Penang
  • I-City Boutique Hotel
  • Impiana Resort Cherating
  • Ipoh Boutique Hotel
  • Ipoh Tower Regency Hotel
  • Redgalodge Ipoh
  • Silka Maytower, KL
  • Tanjong Demong Beach Resort