Blog Archive

they shine my day

Powered by Blogger.
Monday, August 18, 2014
Assalamualaikum readers
Tak ada apa sangat pun.  Cuma ter'check' pendrive
Dan terpandang ada few copies of gambar raya hari tu.
So masukkanlah sikit di sini... Buat kenangan masa tua nanti.

Raya Pertama,
Anak dara sangat dah my niece ni..
 Younger Brother yang tak berapa nak kecik sangat dah.
Grown up well and Spend your life well bro!
Niece and adik.. Sama umur.
Sama peel..rajin tak beragak, rajin merajuk ;p
Me with Abang Ngah.
Random color this year. Yeah!
Faris with Me (kak Ijey)
Faris with Chik
Ngah's family (without Didi n Daniel)
Sweet Loving couple. Stay sweet forever, pls!
 Anak Saudara sulongku.. Dah besar panjang.
4-5 tahun lagi bakal ada anak saudara baru kah? hehehe
Raya ke 2
The only pic on 2nd of Hari raya.
Singgah beraya rumah sahabat baik Husband.
Tahniah Datul & Eddy 
Raya ke 3
Banyak gilos gambar raya ke tiga.
Yah & Eyo Big Day.
U're so gojes babe!
The two and only, yang melayan me in everything
Yang baju biru tu, budak yang berani remove me from group
hanya sebab tak inform nak buat open table.
Budak dua orang ni yang boleh dengar apa jua masalah
suka duka, sakit hati, lawak jenaka, penyakit hati, pasal duit tak berkira
dan layan segala benda. Susah nak terasa hati.
BFF forever, InshaAllah.
Tinggal sorang yang kat tengah.
Yaaa, cepatla kawenn!
Last but not least,thanks Hubsy for the awesome picas.
Jarang bebenar ada gambar hubsy sebab dia terlampau busy
dengan kameranya.
Thanks Love

Wednesday, August 6, 2014
Assalamualaikum readers
Berita gembira, Alhamdulillah..
Beberapa berita gembira daripada teman, sahabat dan keluarga.
Berita menyambut kelahiran generasi baru.
Tahniah buat teman sekelas di USM, pika & yus
Atas kelahiran baby girl itu.

Tahniah Nahadi dan pasangan,
kelahiran putera sulung pewaris generasi.
Tahniah Aliaa Ziyadi dan Amin,
atas kelahiran putera Akid, moga-moga soleh besar nanti.
Tahniah KJ and Kamal, menyambut kelahiran puteri sulung.
Rezeki yang Allah kurniakan tak bersempadan. Amin.
Blogger pilihan juga, MZ.. Tahniah untuk kelahiran anak ke 3.

Seterusnya rakaman jutaan tahniah buat sepupu tersayang.
Kak lang bersama suami untuk kelahiran putera sulung mu.
Allah itu maha pemberi rezeki, maka bersujud dan bersyukurlah.

Begitu juga pasangan yang membina masjid.
Tahniah Amirah n Eyo, Tini dan Faiz dan ramai lagi seangkatannya.
Semoga Allah melimpahkan berkat dan rahmatNya kepada semua.
Allah jugalah yang menentukan jodoh pertemuan dan ajal maut kita.
Percaya dan yakin dengan janji Allah swt. Kita di suruh berusaha.
Maka berusahalah semampu dan sedaya kita. Alla tidak pernah zalim
dan tidak akan zalim kepada kita, makhluknya.

Melangkahlah wahai kaki, 
teguhlah wahai hati,
Yakinlah Dia pemberi rezeki 
jauhkan aku daripada sifat dengki.
Bukanlah teka-teki, masih belum rezeki 
untuk memiliki zuriat sendiri.
Janganlah bertanya bila lagi,
kempis, buncit atau berisi.
Lebih baik kalau doakan rezeki kami.
InshaAllah, bila mana kun fayakun mentadbir bumi
tiada yang mustahil disisi Allah swt, pencipta serba serbi



NN

My Blog List

Kawan-Kawan Saya

special date

Mommy 0609
Long 1401
A.Long 0502
Kak Lang 1302
Ngah 0406
A.Ngah 0906
Nana 2103
Andy 2703
Chick 3103
Me 1707
Lullabby 1603
us 081111
aqim 2106
ikah 0202
nasrul 2003
didi 1404
fakhrul 1109
hadi 0105
hanun 3008
suna 0605
irsalina 0505
azim 1407
daniel 2110
wedding day 2710
babygone 2703
Faris 0305

Reminiscence

  • Century Pine Cameron Highland
  • Gold Coast Morib
  • Hotel Asia
  • Hydro Hotel Penang
  • I-City Boutique Hotel
  • Impiana Resort Cherating
  • Ipoh Boutique Hotel
  • Ipoh Tower Regency Hotel
  • Ixora Hotel, Butterworth
  • M Suite Hotel JB
  • Redgalodge Ipoh
  • Silka Maytower, KL
  • Sunway Hotel, Seberang Jaya
  • Tanjong Demong Beach Resort