Blog Archive

Followers

Powered by Blogger.
Tuesday, March 13, 2018
Assalamualaikum readers

Kesayangan Umi Abi membesar sihat bak juara.
Syukur dengan nikmat-nikmat Dia.

Uqail dah menginjak masuk 2tahun 3bulan dah
So far so good, standard toddler.
Pandai buat lucu dan mimik muka.
Cakap banyak ya ampun.
Memang sejenis yang talkative.
Semua benda nak ditanya dan diulang-ulang
Berat badan pun boleh tahan dah, naik lepas statik lama.
Now his weigh around 12.5Kg.

Perkembangan lain:
Hafal ABC and many words now
Love to read, sing and write
So far masih dalam fasa low key for tantrum
Jenis masih boleh console and distract by speech.
Paling drama pun, dia akan mengalirkan air mata
then buat muka sedih gila sampai kau rasa macam
"OMG I am bad mother, kedekut piang etc."
Hati kena kental dengan dia ni, nanti melt sbb comel.
standardla puji anak sendiri
Airis Hafiya pun boleh tahan lawan dia.
Gebu gebas. Dah genap 3bulan by 10 Feb 2018.
Berat pun dah naik ke 6.2kg. Rasa la berat dia tuuu.
Sejenis ceria jugak ni, tapi kalau lapar or mengantuk
Tunggu la amukkan dia. Loud and clear dia lontar suara.
Sama macam abang, anak yg senang diuruskan.
Pun senang dipujuk kalau dah tantrum. Anak-anak abi.
Uqail dulu 3bulan berat 6.1kg. Lebih kurang chubby je dua ni.
Abang Uqail sayang sangat dengan adik.
Cuma dia belum mahir motor skill halus
Kadang tu dia nak touch adik je,tp nampakla kasar
Cuit dia mcm nak tekan ke pipi adik tu. Slowly boy.
Selalu kena perhati dan tegur dia, remind to be gentle.
Kalau orang nak amik adik dia, selalu akan ulang skrip
"tak boleh, ini Qail punya!"
"No no no, adik Qail ni."
"No no no, Airis kecik lagi."
Sebab berat adik pun dah separuh daripada berat dia
Memang dia mengelak la dari nak pegang adik. Lenguh kot.
Nak snap all these moment perkembangan anak-anak,
tak mudah pun. Bahkan boleh kata mencabar. Mujur ada Abi.
Di sebalik tiap gambar ni, ada Abi yg rajin kejar anak
Ada ummi yang cuba sebaik boleh focus snap candid gambar.

Alhamdulillah.
Ummi doakan kalian saling sayang menyayangi
Sampai bila-bila, bawa ke hujung nyawa.
Anak-anak kesayangan Ummi, rezeki Allah Taala.
Tuesday, February 20, 2018
Assalamualaikum readers

Yeah, I am now a mother of two.
Alhamdulillah, rezeki which I always crave for.
A mother to a pair of beautiful kids.
Uqail and Airis Hafiya.

February 2018, Uqail is 26months now
while Airis is 2months old.
Everything is still fresh in my mind.
The day I gave birth to Uqail til the recent one
Delivery moment of Airis Hafiya.
My little Prince and Princess.

I can say that I have a complete little family now
The kind King with nagging Queen
Perfectly match with cute lil Prince and Princess

My first born son [14 December 2015]
#UqailMohdAzri
My second born daughter [10 December 2017]
#AirisHafiyaMohdAzri
Airis fresh from the womb, day 1 of life
Uqail 25 months old, Airis 1 months old.
Uqail 26 months old, Airis 2 months old


Dear my kids,
If ever you read this blog one day
Please be known that Ummi Abi love both of you equally
And hopefully you both will stay this lovely forever.
Keep your relationship stronger and attach to each other.
Uqail must love Airis and Airis must love Uqail too.
Please be good to each other, 
So that Ummi Abi won't be a failure.
We love you both to the moon and back.






NN

My Blog List

Kawan-Kawan Saya

special date

January
Aniq Anaqi 0901
Along 1401
February
Atikah 0202
Abg Long 0502
Faqira Dahiya 0802
Alang 1302
March
Rayyan Rizqi 1103
Husband 1603
Nasrul 2003
Suriana 2103
Fendy 2703
Babygone 2703
Chick 3103
April
Imtiaz 0404
Didi 1404
Left SGMM 240415
May
Fakhrihadi 0105
Joined TSC 020516
Faris 0305
Irsalina 0505
Sofea Azzahra 0505
Fasihah Husna 0605
June
Ngah 0406
Abg Ngah 0906
Mustaqim 2106
Joined SGMM 13062011
July
MIL 0207
Azim 1407
Me 1707
Faqhihah Dafinah 2107
Rubee Asyrani 3007
August
Rubee Nhana 0608
K.Naim 1808
Kassim 2308
Ayien Diey 2608
Hanun 3008
September
Mommy 0609
Fakhrul 1109
Amirah Asri 1709
Daniel 2709
October
wedding day 2710
He left SGMM 30102015
November
He join TSC 02112015
December
Amira Nasir 0312
Uqail 141215
MiraKassim 121215






Reminiscence

  • Tok Aman Bali Beach Resort
  • Century Pine Cameron Highland
  • Gold Coast Morib
  • Hotel Asia
  • Hydro Hotel Penang
  • I-City Boutique Hotel
  • Impiana Resort Cherating
  • Ipoh Boutique Hotel
  • Ipoh Tower Regency Hotel
  • Ixora Hotel, Butterworth
  • M Suite Hotel JB
  • Rainbow Paradise Tanjung Bungah
  • Redgalodge Ipoh
  • Silka Maytower, KL
  • Silka cheras, KL
  • Sunway Hotel, Seberang Jaya
  • Tanjong Demong Beach Resort