Blog Archive

they shine my day

Powered by Blogger.
Wednesday, April 16, 2014
Assalamualaikum readers
Sebak pulak baca satu draft entry kat blog ni..
Rasa macam nak pecah dada, sebak sungguh-sungguh.
Takpelah, move on and keep rolling on..

اَللَّهُمَّ لا سَهْلَ إِلاَّ مَا جَعَلْتَهُ سَهْلاً وَ أَنْتَ تَجْعَلُ الْحَزْنَ إِذَا شِئْتَ سَهْلاً
“Allahumma laa sahlaa illaa maa ja’altahu sahlaa wa anta taj’alul hazna idza syi’ta sahlaa”

Ya Allah, tidak ada kemudahan kecuali apa yang Engkau jadikan mudah.
Sedang yang sulit bisa Engkau jadikan mudah,
apabila Engkau menghendakinya menjadi mudah.

"Allahumma yassir wala tu'assir, 
Rabbi tammim bilkhoir 
Birohmatikaya Arhamarrohimin"

Wahai Tuhanku , permudahkan akan diriku
Dan jangan beri kepayahan pada diriku.


Assalamualaikum readers
Separuh hati rasa bersalah
Lagi separuh hati rasa perlu.
Jadi duduk berbincang dengan suami.

Kesudahannya, hasil muzakarah dengan si dia.
Kita ikut rasa hati bersandarkan fakta-fakta yang ada.
Kebiasaan diri, bila dah putuskan sesuatu keputusan.
Kesabaran tu kurang, nak kena tamatkan semuanya masa tu jugak.

Sungguh tak bagus, ketidaksabaran yang tingggi.
Bukan kesabaran.. Bercinta pujuk si gula-gula hati.
Tolong selesaikan. Pujuk sampai dia bosan nak dengar.
Dan akhirnya dia setuju juga, buat panggilan.
Alhamdulillah, hilang rasa bersalah yang separuh hati tu.
Tidur dengan tenang dan lena, tak lagi seperti hari-hari lalu.

Sungguh, hampir sebulan yang lalu.
Ianya keputusan yang nekad, dan kali ni juga.
Nekad. Tak nak! Tak mahu!
Bersandarkan fakta-fakta yang disuap oleh media/manusia.
Tak apa lah.. Tenang, berkata pada diri sendiri.
Bukan rezeki lagi. Anggap Allah dah bagi 'hint'
Yang baik tu kan daripada Dia. Alhamdulillah.

p.s: Tak terasa nak cerita pasal apa, cuma boleh kata a part of kedewasaan.
Bila mana kita berdikari buat keputusan, dan nasib baik kita boleh turn-back.
Kalau tak dapat, rasanya perlu telan. Dan perlu berani walau apa yg terhidang.

To my dear husband,
Thanks for always support me in whatever I do.

Eyh Fairus Mazlia,
Aku rindu ko lah! Hahahahaha

NN

My Blog List

Kawan-Kawan Saya

special date

Mommy 0609
Long 1401
A.Long 0502
Kak Lang 1302
Ngah 0406
A.Ngah 0906
Nana 2103
Andy 2703
Chick 3103
Me 1707
Lullabby 1603
us 081111
aqim 2106
ikah 0202
nasrul 2003
didi 1404
fakhrul 1109
hadi 0105
hanun 3008
suna 0605
irsalina 0505
azim 1407
daniel 2110
wedding day 2710
babygone 2703

Reminiscence

  • Century Pine Cameron Highland
  • Gold Coast Morib
  • Hotel Asia
  • Hydro Hotel Penang
  • I-City Boutique Hotel
  • Impiana Resort Cherating
  • Ipoh Boutique Hotel
  • Ipoh Tower Regency Hotel
  • Redgalodge Ipoh
  • Silka Maytower, KL
  • Tanjong Demong Beach Resort