Blog Archive

they shine my day

Powered by Blogger.
Monday, April 20, 2015
Assalamualaikum readers
Makin lama makin lemau kan update di blog ni.
Tapi buat masa sekarang ni, takde rasa nak delete ke apa lagi.
Masih boleh dijadikan tempat untuk mencoretkan serba sikit
Tentang life, work and dream.

Membuka lembaran April dengan temujanji
dengan seseorang yang disegani dan friendly
Kemudian disusuli dengan perjumpaan rakan sekelas.
Teman-teman sepanjang di USM.
Masing-masing dah besar panjang, matured mungkin.
Standard gathering universiti,
masing-masing kilik anak sendiri. Alhamdulillah.
Kegembiraan itu pasti, semuanya masih sama.
Sempoi, loqlaq dan masing-masing belum berubah.
Semua hampir sama, kecuali part kelek anak main pantai :)

Selebihnya April difokuskan kepada kerja.
Testwork banyak nak kena siapkan.
Report sudah pasti sama banyak.
Meeting pun tak kurang, selit menyelit antara masa.

Hiburan April setelah sekian lama
Berjaya bawa langkah tengok wayang.
Cerita yang tak pernah missed kononnya.
Fast and Furious 7.

Apa lagi ada dengan April?
yang besar-besar? Oh ya, berjaya akhirnya.
Tekadkan hati buat pemotongan Astro.
Yeay! Tapi bila nak potong baru tahu kena notis sebulan.
So next month inSHaAllah officially hidup tanpa astro.
Rasanya streamyx is enough for us.
Astro pun ulang benda sama je. Bosan!
Bila nak potong ni kan, selalu pulak orang astro call.
Cekalkanlah hati, taktik semua tu.
Call bagi percuma astro 3 bulan katanya tapi kena extend
contract tu tak pulak diberitahu. So better tak payah!

Tu je setakat hari ni yang rasanya boleh dicoretkan.
Masih berbaki 10hari pun di bulan April ini.
Satu je nak cakap sangat, rindu sangat-sangat nak jumpa bonda!
Entah bila nak balik kampung. Rindu yang teramat!
Sampai boleh termimpi-mimpi.
mOga-moga bonda sihat walafiat.

Monday, March 30, 2015
Assalamualaikum readers
Alhamdulillah.. Masih sihat.. Masih gembira.
Masih sama dan serupa. Bulat macam bola.

Hari ni dah 30 March,
sekejap benar masa berlalu.
March yang mencabar, fizikal dan mental.
Dengan kekuatan dariNya, masih mampu senyum.

Apa ada dengan March?
Masih sama, melipat gandakan usaha
moga-moga Allah membalas segala kebaikan dgn RezekiNya.
Dipinjamkan cahaya kegembiraan, walau hanya sedetik cuma
Cukup untuk hadirkan rasa sayang dan sayu.
Dua-dua sekali gus. Menguji tahap keimanan dan keampuhan diri.
InshaAllah, Allah lebih mengerti dan kita berusaha lagi.

cerita March lagi,
merawat hati, menapak pergi
Alhamdulillah, sampai lagi ke sini.
Bayu laut menyejukkan hati, sesekali mengusik emosi.
Takpelah, bukan semua orang tahu yang berselirat di hati.
Ke bumi kedah melawat famili, senyum usah pertikaikan apa-apa.
Ini realiti dan ini selalunya pun terjadi.

March bulan rezeki,
berita gembira silih berganti.
Tahniah adik-adik dan anak-anak SPM 2014
moga-moga lebih berjaya di depan hari.
Rezeki menerima ahli baru dalam keluarga besar.
Welcome to the world lil Mujahid, Rayyan Rizqi.
Moga-moga membesar jadi anak soleh untuk Mama Baba.

March yang paling dinanti,
detik hari ulangtahun si suami
tapi alpa dalam kelesuan, langsung lupa diri.
Sorry b.. tapi masih sama ucapan me for u.
Kekalkanlah jati diri mu ini selamanya
Terima kasih kerana berani memimpin tangan ini
walau dihujani berjuta soalan, B masih sama.
Masih setia menenangkan hati me. ILUSM.

Selamat jalan March 2015,
moga panjang umur bersua lagi di March 2016.
Moga-moga April nanti bakal dihujani rahmat lagi.



NN

My Blog List

Kawan-Kawan Saya

special date

Mommy 0609
Long 1401
A.Long 0502
Kak Lang 1302
Ngah 0406
A.Ngah 0906
Nana 2103
Andy 2703
Chick 3103
Me 1707
Lullabby 1603
us 081111
aqim 2106
ikah 0202
nasrul 2003
didi 1404
fakhrul 1109
hadi 0105
hanun 3008
suna 0605
irsalina 0505
azim 1407
daniel 2110
wedding day 2710
babygone 2703
Faris 0305
Rayyan 1103

Reminiscence

  • Century Pine Cameron Highland
  • Gold Coast Morib
  • Hotel Asia
  • Hydro Hotel Penang
  • I-City Boutique Hotel
  • Impiana Resort Cherating
  • Ipoh Boutique Hotel
  • Ipoh Tower Regency Hotel
  • Ixora Hotel, Butterworth
  • M Suite Hotel JB
  • Redgalodge Ipoh
  • Silka Maytower, KL
  • Silka cheras, KL
  • Sunway Hotel, Seberang Jaya
  • Tanjong Demong Beach Resort