Blog Archive

Followers

Powered by Blogger.
Friday, March 28, 2014
Assalamualaikum readers
Dah ganti ke puasa tahun lepas?
Kalau belum boleh dah slow-slow ganti.
Takkan nak tunggu hujung-hujung masa kan.
Peringatan untuk kaum keluarga, sahabat dan anak-anak saudara.

Pesanan kedua.
Jangan berkira, dengan keluarga.
Terutama dengan orang tua.
Tak ke mana pun harta kita kalau tak tahu
maksud infaq dan berkongsi dengan keluarga.

Pesanan ketiga.
Balik la kalau ada masa.
balik tengok orang tua.
Balik jenguk orang-orang kita.
Eratkan hidup berkeluarga.

Pesanan keempat.
Kalau ada kawan, cari-carilah.
Bertanya khabar, jangan jadi kawan tika senang je.
Dah berjaya, dah berkahwin, dan bersuami dah beristeri.
Kita berkawan je lah.. Yang penting minta izin.
Kalau diizinkan.. Berkawanlah. Tak rugi pun kan.
Kalau pasangan tak izinkan lagi nak berkawan.

Till then, chill :)
Thursday, March 27, 2014
Assalamualaikum readers
Macam berkait, tapi tak pun.
Minggu ni, banyak menerima berita.
berita sedih dan berita gembira.
Berita kematian dan berita kelahiran.
Alhamdulillah, semuanya daripada  Allah SWT.

Cuti sekolah,
sinonim dengan musim perkahwinan
Tahniah kawan-kawan yang menginjak ke alam baru
Nak mention satu-satu, sungguh aih ramai.
Barakallah hu lakuma wa baraka alikuma.
Wa jamaah baina kuma fii khair.

Berita Sedih,
Kepastian atau pengesahan pasal MH370
rasa sangat down jugak, sebab hari-hari follow berita
Tapi takpela. Siapa kita untuk mempersoalkan apa yg berlaku
Hanya Allah yang tahu sebenar-benarnya apa yg berlaku
Berserah dan yakin dengan ketentuanNya.
Inna lillahi wa inna ilayhi raji'un.

Berita Gembira,
Kelahiran beberapa orang permata baru
Dalam hidup beberapa orang kawan
Semoga membesar sihat bak juara.



NN

My Blog List

Kawan-Kawan Saya

special date

January
Aniq Anaqi 0901
Along 1401
February
Atikah 0202
Abg Long 0502
Faqira Dahiya 0802
Alang 1302
March
Rayyan Rizqi 1103
Husband 1603
Nasrul 2003
Suriana 2103
Fendy 2703
Babygone 2703
Chick 3103
April
Imtiaz 0404
Didi 1404
Left SGMM 240415
May
Fakhrihadi 0105
Joined TSC 020516
Faris 0305
Irsalina 0505
Sofea Azzahra 0505
Fasihah Husna 0605
June
Ngah 0406
Abg Ngah 0906
Mustaqim 2106
Joined SGMM 13062011
July
MIL 0207
Azim 1407
Me 1707
Faqhihah Dafinah 2107
Rubee Asyrani 3007
August
Rubee Nhana 0608
K.Naim 1808
Kassim 2308
Ayien Diey 2608
Hanun 3008
September
Mommy 0609
Fakhrul 1109
Amirah Asri 1709
Daniel 2709
October
wedding day 2710
He left SGMM 30102015
November
He join TSC 02112015
December
Amira Nasir 0312
Uqail 141215
MiraKassim 121215






Reminiscence

  • Century Pine Cameron Highland
  • Gold Coast Morib
  • Hotel Asia
  • Hydro Hotel Penang
  • I-City Boutique Hotel
  • Impiana Resort Cherating
  • Ipoh Boutique Hotel
  • Ipoh Tower Regency Hotel
  • Ixora Hotel, Butterworth
  • M Suite Hotel JB
  • Rainbow Paradise Tanjung Bungah
  • Redgalodge Ipoh
  • Silka Maytower, KL
  • Silka cheras, KL
  • Sunway Hotel, Seberang Jaya
  • Tanjong Demong Beach Resort