Blog Archive

Followers

Powered by Blogger.
Wednesday, April 16, 2014
Assalamualaikum readers
Separuh hati rasa bersalah
Lagi separuh hati rasa perlu.
Jadi duduk berbincang dengan suami.

Kesudahannya, hasil muzakarah dengan si dia.
Kita ikut rasa hati bersandarkan fakta-fakta yang ada.
Kebiasaan diri, bila dah putuskan sesuatu keputusan.
Kesabaran tu kurang, nak kena tamatkan semuanya masa tu jugak.

Sungguh tak bagus, ketidaksabaran yang tingggi.
Bukan kesabaran.. Bercinta pujuk si gula-gula hati.
Tolong selesaikan. Pujuk sampai dia bosan nak dengar.
Dan akhirnya dia setuju juga, buat panggilan.
Alhamdulillah, hilang rasa bersalah yang separuh hati tu.
Tidur dengan tenang dan lena, tak lagi seperti hari-hari lalu.

Sungguh, hampir sebulan yang lalu.
Ianya keputusan yang nekad, dan kali ni juga.
Nekad. Tak nak! Tak mahu!
Bersandarkan fakta-fakta yang disuap oleh media/manusia.
Tak apa lah.. Tenang, berkata pada diri sendiri.
Bukan rezeki lagi. Anggap Allah dah bagi 'hint'
Yang baik tu kan daripada Dia. Alhamdulillah.

p.s: Tak terasa nak cerita pasal apa, cuma boleh kata a part of kedewasaan.
Bila mana kita berdikari buat keputusan, dan nasib baik kita boleh turn-back.
Kalau tak dapat, rasanya perlu telan. Dan perlu berani walau apa yg terhidang.

To my dear husband,
Thanks for always support me in whatever I do.

Eyh Fairus Mazlia,
Aku rindu ko lah! Hahahahaha

0 comments:

NN

My Blog List

Kawan-Kawan Saya

special date

January
Aniq Anaqi 0901
Along 1401
February
Atikah 0202
Abg Long 0502
Alang 1302
March
Rayyan Rizqi 1103
Husband 1603
Nasrul 2003
Suriana 2103
Fendy 2703
Babygone 2703
Chick 3103
April
Imtiaz 0404
Didi 1404
May
Fakhrihadi 0105
Faris 0305
Irsalina 0505
Sofea Azzahra 0505
Fasihah Husna 0605
June
Ngah 0406
Abg Ngah 0906
Mustaqim 2106
Joined SGMM 13062011
July
Azim 1407
Me 1707
August
Hanun 3008
September
Mommy 0609
Fakhrul 1109
Daniel 2709
October
wedding day 2710
He left SGMM 30102015
November
He join TSC 02112015
December
Uqail 141215
MiraKassim 121215






Reminiscence

  • Century Pine Cameron Highland
  • Gold Coast Morib
  • Hotel Asia
  • Hydro Hotel Penang
  • I-City Boutique Hotel
  • Impiana Resort Cherating
  • Ipoh Boutique Hotel
  • Ipoh Tower Regency Hotel
  • Ixora Hotel, Butterworth
  • M Suite Hotel JB
  • Rainbow Paradise Tanjung Bungah
  • Redgalodge Ipoh
  • Silka Maytower, KL
  • Silka cheras, KL
  • Sunway Hotel, Seberang Jaya
  • Tanjong Demong Beach Resort