Blog Archive

Followers

Powered by Blogger.
Thursday, September 17, 2015
Assalamualaikum readers

Ermm macam dah lama tak hujan.
Dengan jerebu teruknya dua tiga hari lepas.
Sesak rasanya nak bernafas.
Tu baru sikit Allah SWT tarikh nikmat kan.
Dah terasa mak aih, tak seronoknya.
Walhal jerebu tu pun mulanya dengan tangan-tangan manusia ni jugak.

Tup-tup Alhamdulillah. Pagi ni Allah turunkan hujan.
Selebat-lebatnya. Around pukul 7am gitu,
Sejuknya lah. Terus rasa malas nak mandi
Terhegeh-hegeh bertolak tarik dengan my other half.
Masing-masing sayang nak tinggalkan tilam dan selimut.
Nyaman wey.. So kesudahannya, masuk kerja aroun 8.20am.
Lambat sikit lah kan.. Sekarang ni pun masih hujan, dinginnya..

Hujan-hujan ni jamu perut dengan breakfast dari kantin.
Not bad, having pulut dengan rendang dan beberapa sudu nasi lemak.
Memang menternak lemak. Ermmm seronok pulak.
Sebab tetiba datang mood nak membebel kat blog. Lama dah tak macam ni.

Btw, hari ni birthday one of the kesayangan (17 Sept)
Dah wish awal-awal lagi semalam dalam group.
Tapi tetaplah, alang-alang dah menaipkan. Why not...
Berkongsi seikhlas hati tentang this girl yang baru lagi upgrade status
Last year upgade jadi bini orang, tahun ni dah upgrade lagi jadi Ibu Alya.
Alhamdulillah, murah rezeki dia. Tanda Allah sayanglah kan..
Jangan salah faham, kalau sulit pun hidup kita.
Tu pun tanda Allah sayang. Semuanya bergantung cara kita tafsir.
Enough there, untuk kesayanganku.
Semoga Allah menganugerahkanmu dengan nikmat yang berpanjangan
Teruskan hidupmu dengan hati yang baik sebagaimana sekarang.
Jadilah ibu yang mulia dan terbaik buat Alya,
Teruskan perjuangan hidupmu sebaiknya dan semoga Allah memberkati
segalanya. Terima kasih atas persahabatan yang dah berdekad ini.
Sungguh hanya Allah SWT mampu membalas segala kebaikan.
Happy Birthday Ibu Alya Aisya.

Hari tu pun birthday kesayangan jugak.
Abadikan jugak dalam blog cikai ni.. (08 Sept)
Happy birthday cik Pai... Belated actually.. Dah wish kan??
So okay lah kan. Counting days nak jumpa kau jugak ni.
Hopefully dapat dipenuhi sebagaimana dirancang.
Mohon sangat-sangat, sebab dah macam rindu 200% dah ni..

Enough for today, maybe..
Kalau rajin kan petang nanti sambung lagi.. Sambung bebel!


0 comments:

NN

My Blog List

Kawan-Kawan Saya

special date

January
Aniq Anaqi 0901
Along 1401
February
Atikah 0202
Abg Long 0502
Faqira Dahiya 0802
Alang 1302
March
Rayyan Rizqi 1103
Husband 1603
Nasrul 2003
Suriana 2103
Fendy 2703
Babygone 2703
Chick 3103
April
Imtiaz 0404
Didi 1404
Left SGMM 240415
May
Fakhrihadi 0105
Joined TSC 020516
Faris 0305
Irsalina 0505
Sofea Azzahra 0505
Fasihah Husna 0605
June
Ngah 0406
Abg Ngah 0906
Mustaqim 2106
Joined SGMM 13062011
July
MIL 0207
Azim 1407
Me 1707
Faqhihah Dafinah 2107
Rubee Asyrani 3007
August
Rubee Nhana 0608
K.Naim 1808
Kassim 2308
Ayien Diey 2608
Hanun 3008
September
Mommy 0609
Fakhrul 1109
Amirah Asri 1709
Daniel 2709
October
wedding day 2710
He left SGMM 30102015
November
He join TSC 02112015
December
Amira Nasir 0312
Uqail 141215
MiraKassim 121215






Reminiscence

  • Century Pine Cameron Highland
  • Gold Coast Morib
  • Hotel Asia
  • Hydro Hotel Penang
  • I-City Boutique Hotel
  • Impiana Resort Cherating
  • Ipoh Boutique Hotel
  • Ipoh Tower Regency Hotel
  • Ixora Hotel, Butterworth
  • M Suite Hotel JB
  • Rainbow Paradise Tanjung Bungah
  • Redgalodge Ipoh
  • Silka Maytower, KL
  • Silka cheras, KL
  • Sunway Hotel, Seberang Jaya
  • Tanjong Demong Beach Resort