Blog Archive

Followers

Powered by Blogger.
Sunday, October 20, 2013
Assalamualaikum readers
Kita hanya merancang, Allah yang menentukan. Raya haji baru ni, Suya beraya di Terengganu bersama keluarga mertua. Then raya ke dua tu balik ke Kelantan sebab Pak Ngah nak buat kenduri raya ketiga, my sweet cousin kahwin. Tahniah Kak Lang.. Sorry sebab tak sempat pun makan kenduri Kak Lang.. Tapi dan la merasa lauk akad nikah tuh.. Hehehe..
Masa majlis akad nikah sepupu ni, mak mertua call cakap atuk di Kedah tenat. So, kami berdua rushed balik rumah my mom, mandi-mandi segarkan badan. Yelah dah seharian direct dari Terengganu tu terus berjalan memenuhi undangan kan. So tak sempat berehat pun sebenarnya. By 11pm, kami gerak balik bersama-sama Mama. Straight balik ke Kedah. Masa tu dah terima berita Atuk dah dijemput kembali ke rahmatullah. ;'(

By 5am raya haji ke 3, dah sampai ke kampung suami, Kuala Muda, Kedah. Terus bersiap-siap subuh then menziarah jenazah arwah Atuk. Tengahari rush plak ke Penang amik kakak Ipar kat airport bawa balik rumah Tok. Jenazah Tok selamat dikebumikan jam 11am gitu. Sedekahkan al Fatihah untuk arwah Tok.

Banyak lagi cerita raya haji, tapi macam dah penat nak menaip. Mata pun minta nak lena. insyaAllah nanti menulis lagi. Till then, assalamualaikum.

0 comments:

NN

My Blog List

Kawan-Kawan Saya

special date

January
Aniq Anaqi 0901
Along 1401
February
Atikah 0202
Abg Long 0502
Faqira Dahiya 0802
Alang 1302
March
Rayyan Rizqi 1103
Husband 1603
Nasrul 2003
Suriana 2103
Fendy 2703
Babygone 2703
Chick 3103
April
Imtiaz 0404
Didi 1404
Left SGMM 240415
May
Fakhrihadi 0105
Joined TSC 020516
Faris 0305
Irsalina 0505
Sofea Azzahra 0505
Fasihah Husna 0605
June
Ngah 0406
Abg Ngah 0906
Mustaqim 2106
Joined SGMM 13062011
July
MIL 0207
Azim 1407
Me 1707
Faqhihah Dafinah 2107
Rubee Asyrani 3007
August
Rubee Nhana 0608
K.Naim 1808
Kassim 2308
Ayien Diey 2608
Hanun 3008
September
Mommy 0609
Fakhrul 1109
Amirah Asri 1709
Daniel 2709
October
wedding day 2710
He left SGMM 30102015
November
He join TSC 02112015
December
Amira Nasir 0312
Uqail 141215
MiraKassim 121215






Reminiscence

  • Century Pine Cameron Highland
  • Gold Coast Morib
  • Hotel Asia
  • Hydro Hotel Penang
  • I-City Boutique Hotel
  • Impiana Resort Cherating
  • Ipoh Boutique Hotel
  • Ipoh Tower Regency Hotel
  • Ixora Hotel, Butterworth
  • M Suite Hotel JB
  • Rainbow Paradise Tanjung Bungah
  • Redgalodge Ipoh
  • Silka Maytower, KL
  • Silka cheras, KL
  • Sunway Hotel, Seberang Jaya
  • Tanjong Demong Beach Resort