Blog Archive

Followers

Powered by Blogger.
Friday, May 16, 2014
Assalamualaikum readers
Selamat Hari Guru untuk semua.
Rindunya zaman sekolah. Rindu nak lepak-lepak.

Rindu semua tentang sekolah..*sebak!
Cepatnya masa berlalu. Almost 15tahun tinggalkan sekolah rendah.
Ingat lagi, sepanjang sekolah rendah.
Selalu duduk dalam kelas pertama, 'Tekun".
Kononnya macam pandai sangat la kan? Tapi yer kot.
Hari tu tengok buku rekod sekolah rendah, berderet A.
Manjang jadi top scorer.. Tak no 1, no 2 atau 3 sahaja.
Tapi sejarah la tu. Sekolah rendah semua pun hebat.

Rindu Mrs. Tan, the one and only teacher diingati.
Sebab Mrs. Tan ni kira legend la kat sekolah SKS.
Legend sebab dia mengajar situ lama gila. Dari zaman KakLong,
Sampai zaman adik Suya, Ikah.. Now dia dah pencen.
Legend sebab after 10years pun dia masih ingatkan aku.
Padahal dah gemuk gedempol, takda langsung wajah zaman dulu.
Thanks teacher, memang besar sangat jasa teacher dengan saya.
Sebab Teacher la saya suka English lesson. Sebab tu juga till now,
I love english books and keep improving myself.
Sampai sekarang masih menulis perkataan-perkataan baru.
Enrich my vocabulary. Thanks Mrs. Tan.
Cikgu-cikgu lain masa sekolah rendah yang masih diingati,
Cikgu Latipah, Sir Zawawi, Cikgu Zainudin, Cikgu Hasnah, Cikgu Mad Awang,
Ustazah Fatimah, Cikgu Lokman.. Selamat Hari Guru cikugu-cikgu.

Masuk sekolah menengah, hilang segala legend.
Sebab duk sekolah tu, mostly pun pandai-pandai.
Payah gila kot nak jadi top one. Macam tak pernah je.
Hahahahaha semua bersaing kot masa tu. Dapat A senyum meleret.
Dapat B boleh lagi senyum, dapat C terus rasa nak hantuk kepala.
Memori, belajar Addmath guna buku log panjang.
Pastu setiap beberapa page mesti ada lukisan, sebab bosan.
Masa tu selalu la cakap, apesal la suka sangat buku log.
Berat kot, merasalah bawa beg berat-berat serbu nak naik bus.
Thanks cikgu-cikgu di SMIP. Jasamu banyak sangat.
Selamat Hari Guru cikgu-cikgu tersayang.


0 comments:

NN

My Blog List

Kawan-Kawan Saya

special date

January
Aniq Anaqi 0901
Along 1401
February
Atikah 0202
Abg Long 0502
Faqira Dahiya 0802
Alang 1302
March
Rayyan Rizqi 1103
Husband 1603
Nasrul 2003
Suriana 2103
Fendy 2703
Babygone 2703
Chick 3103
April
Imtiaz 0404
Didi 1404
Left SGMM 240415
May
Fakhrihadi 0105
Joined TSC 020516
Faris 0305
Irsalina 0505
Sofea Azzahra 0505
Fasihah Husna 0605
June
Ngah 0406
Abg Ngah 0906
Mustaqim 2106
Joined SGMM 13062011
July
MIL 0207
Azim 1407
Me 1707
Faqhihah Dafinah 2107
Rubee Asyrani 3007
August
Rubee Nhana 0608
K.Naim 1808
Kassim 2308
Ayien Diey 2608
Hanun 3008
September
Mommy 0609
Fakhrul 1109
Amirah Asri 1709
Daniel 2709
October
wedding day 2710
He left SGMM 30102015
November
He join TSC 02112015
December
Amira Nasir 0312
Uqail 141215
MiraKassim 121215






Reminiscence

  • Tok Aman Bali Beach Resort
  • Century Pine Cameron Highland
  • Gold Coast Morib
  • Hotel Asia
  • Hydro Hotel Penang
  • I-City Boutique Hotel
  • Impiana Resort Cherating
  • Ipoh Boutique Hotel
  • Ipoh Tower Regency Hotel
  • Ixora Hotel, Butterworth
  • M Suite Hotel JB
  • Rainbow Paradise Tanjung Bungah
  • Redgalodge Ipoh
  • Silka Maytower, KL
  • Silka cheras, KL
  • Sunway Hotel, Seberang Jaya
  • Tanjong Demong Beach Resort