Blog Archive

Followers

Powered by Blogger.
Wednesday, June 17, 2015
Assalamualaikum readers
Sedar tak sedar, esok dah mula puasa.
Malam ni boleh mula terawih.
Pasang niat baru, nak terawih rajin-rajin.
Taknak jadi malas, nak dekatkan lagi diri dengan Dia.

Nak puasa dah, tapi lately asyik penat nak bangun pagi.
Biasa 6.15am dah bangkit, tapi dua tiga hari ni asyik extend.
6.30am baru gerak, sembahyang etc. Tak baik sangat kan??
Kena set niat baru, sebab lepas ni nak kena bangun sahur.
Takleh cincai-cincai dah, sian suami. Nanti gastrik!

Sebut pasal sahur, ni pun dah terfikir nak masak apa.
Telur itik asin ada 30 biji mak mertua bekalkan.
Balik kerja nak try rebuslah, kot-kot dah masin.
Puasa lah kita ya. Jangan nak mengelat.
InshaAllah.. Puasa kerana Allah SWT.

Selamat Menyambut Ramadhan Kareem.
Semoga beroleh keberkatan di bulan barakah ni.
Semoga tenaga kita double nak beribadat kepadaNya.
Till then, be happy and healthy everyone :)

0 comments:

NN

My Blog List

Kawan-Kawan Saya

special date

January
Aniq Anaqi 0901
Along 1401
February
Atikah 0202
Abg Long 0502
Faqira Dahiya 0802
Alang 1302
March
Rayyan Rizqi 1103
Husband 1603
Nasrul 2003
Suriana 2103
Fendy 2703
Babygone 2703
Chick 3103
April
Imtiaz 0404
Didi 1404
Left SGMM 240415
May
Fakhrihadi 0105
Joined TSC 020516
Faris 0305
Irsalina 0505
Sofea Azzahra 0505
Fasihah Husna 0605
June
Ngah 0406
Abg Ngah 0906
Mustaqim 2106
Joined SGMM 13062011
July
MIL 0207
Azim 1407
Me 1707
Faqhihah Dafinah 2107
Rubee Asyrani 3007
August
Rubee Nhana 0608
K.Naim 1808
Kassim 2308
Ayien Diey 2608
Hanun 3008
September
Mommy 0609
Fakhrul 1109
Amirah Asri 1709
Daniel 2709
October
wedding day 2710
He left SGMM 30102015
November
He join TSC 02112015
December
Amira Nasir 0312
Uqail 141215
MiraKassim 121215






Reminiscence

  • Tok Aman Bali Beach Resort
  • Century Pine Cameron Highland
  • Gold Coast Morib
  • Hotel Asia
  • Hydro Hotel Penang
  • I-City Boutique Hotel
  • Impiana Resort Cherating
  • Ipoh Boutique Hotel
  • Ipoh Tower Regency Hotel
  • Ixora Hotel, Butterworth
  • M Suite Hotel JB
  • Rainbow Paradise Tanjung Bungah
  • Redgalodge Ipoh
  • Silka Maytower, KL
  • Silka cheras, KL
  • Sunway Hotel, Seberang Jaya
  • Tanjong Demong Beach Resort