Blog Archive

Followers

Powered by Blogger.
Wednesday, September 30, 2015
Assalamualaikum readers
Sekejap je kan.. Macam tadaaa dah habis pun bulan September.
September ni bulan kelahiran ramai kesayangan. Kita doakan yang baik-baik..
Pembukaan dengan ulangtahun kelahiran bonda tercinta, kemudian Pai,
Amirah BFF, Suna Husna & last penutup oleh anak sedara manja, Daniel.
Semoga Allah berikan yang terbaik dan molek-molek untuk kalian semua.

Memang bulan ni rasa sangat sekejap.
Sebab banyak berulang ke sana ke mari. Jadual pun sangat full.
Penatlah jugak.. Tapi takpe, bukan keluhan malah buat diri jadi lebih gembira.
Berulang ke KL baiki navigator yang tetiba buat hal.
Padahal tercabut lead-tin solder tu je.
Seb baik free walau dah lama la jugak habis warranty.
Syukur di situ, walau duit minyak
berhabislah jugak.. Sesekali bak kata my other half.
Sempatlah sekali tu g jumpa baby Alya Aisya!

Bulan ni ada dua kenduri sepupu kesayangan.
Satu sepupu sama umur, bertemu jodoh akhirnya dengan kekasih hati.
Zooom balik ke Kelantan pada 19 Sept, then masuk semula kerja 3hari.
Tahniah Arah & Reza. Moga bahagia bercinta sampai syurga.
Lepas 3hari, balik kampung my other half sambut raya haji.
Dah la ada kejutan, kena hantar sepupu hubby ke hospital.
Sakit sampai masa nak bersalin, pengalaman sungguh.. Berdesup drive!
By raya ke 2, dah gerak balik Kelantan sebab nak tolong kenduri Pakngah.
Konsep bercinta lepas kawen sangat, Tahniah Ateh & Firdaus.
Welcome to the club. After all, terima kasih sangat dengan my other half.
Sebab sangat supportive dalam apa jual hal melibatkan keluarga.

Thanks sebab sabar drive walau stuck dalam jem lama gila.
Thanks sebab ringan tulang tolong orang sembelih dan potong daging.
Thanks sebab rajin jugak teman wife dia ni walau muka dah penat sangat.
Senang kata thanks for everything. Alhamdulillah!


Wednesday, September 23, 2015
Assalamualaikum readers,

Selamat Hari Raya Aidiladha
Kalau memandu balik raya, pandu cermat
Kalau terbang pun, jangan lupa baca doa.

Kalau melakukan ibadah korban, doakan diterima.
Kalau makan daging nanti, pun berpada-pada.

Kalau penat, rehatlah seketika sebelum bermula.
Kembali kepada fitrah, saling ingat mengingatkan.
Manusia mudah lupa, mudah juga terasa.
Salam aidiladha dari kami berdua, InsyaAllah nanti bertiga.
Semoga Allah melindungi kita selamanya.

p.s:
Balik Terengganu dululah kita

Thursday, September 17, 2015
Assalamualaikum readers

Ermm macam dah lama tak hujan.
Dengan jerebu teruknya dua tiga hari lepas.
Sesak rasanya nak bernafas.
Tu baru sikit Allah SWT tarikh nikmat kan.
Dah terasa mak aih, tak seronoknya.
Walhal jerebu tu pun mulanya dengan tangan-tangan manusia ni jugak.

Tup-tup Alhamdulillah. Pagi ni Allah turunkan hujan.
Selebat-lebatnya. Around pukul 7am gitu,
Sejuknya lah. Terus rasa malas nak mandi
Terhegeh-hegeh bertolak tarik dengan my other half.
Masing-masing sayang nak tinggalkan tilam dan selimut.
Nyaman wey.. So kesudahannya, masuk kerja aroun 8.20am.
Lambat sikit lah kan.. Sekarang ni pun masih hujan, dinginnya..

Hujan-hujan ni jamu perut dengan breakfast dari kantin.
Not bad, having pulut dengan rendang dan beberapa sudu nasi lemak.
Memang menternak lemak. Ermmm seronok pulak.
Sebab tetiba datang mood nak membebel kat blog. Lama dah tak macam ni.

Btw, hari ni birthday one of the kesayangan (17 Sept)
Dah wish awal-awal lagi semalam dalam group.
Tapi tetaplah, alang-alang dah menaipkan. Why not...
Berkongsi seikhlas hati tentang this girl yang baru lagi upgrade status
Last year upgade jadi bini orang, tahun ni dah upgrade lagi jadi Ibu Alya.
Alhamdulillah, murah rezeki dia. Tanda Allah sayanglah kan..
Jangan salah faham, kalau sulit pun hidup kita.
Tu pun tanda Allah sayang. Semuanya bergantung cara kita tafsir.
Enough there, untuk kesayanganku.
Semoga Allah menganugerahkanmu dengan nikmat yang berpanjangan
Teruskan hidupmu dengan hati yang baik sebagaimana sekarang.
Jadilah ibu yang mulia dan terbaik buat Alya,
Teruskan perjuangan hidupmu sebaiknya dan semoga Allah memberkati
segalanya. Terima kasih atas persahabatan yang dah berdekad ini.
Sungguh hanya Allah SWT mampu membalas segala kebaikan.
Happy Birthday Ibu Alya Aisya.

Hari tu pun birthday kesayangan jugak.
Abadikan jugak dalam blog cikai ni.. (08 Sept)
Happy birthday cik Pai... Belated actually.. Dah wish kan??
So okay lah kan. Counting days nak jumpa kau jugak ni.
Hopefully dapat dipenuhi sebagaimana dirancang.
Mohon sangat-sangat, sebab dah macam rindu 200% dah ni..

Enough for today, maybe..
Kalau rajin kan petang nanti sambung lagi.. Sambung bebel!


Thursday, September 3, 2015
Assalamualaikum readers
Yeah, I want to forget but it is not as easy as ABC
Since this is my blog, I think it is okay to say-so
I know, the readers might not understand well what was happening
But there will be somebody who will understand it thoroughly.
Thank you 'somebody'. You did a great job and help me a lot all this while.

I hate getting flashbacks from things I don't want to remember,
It become my worse enemy for this time being, Have to agree that
My worse enemy is my memory. Too hard to delete permanently.
It will take some times, and I don't know how it will chomp away.
I believe that time passes, memory fades, feeling change, people leave but
Heart will never forget! I always chanting to myself, everynight!
Dear mind, please stop thinking so much at night, I need to sleep!
Luckily I have twitter to whine around whenever I cannot sleep.

19 August 2015, a day I want to forget
A day that I cried my eye-balls out. I want to neglect,
But I just cannot doing so. Here we go, my whimper!



Just for the record, I want to tell you that I love you.
Will always do,sometimes I wish it was easier but it was not.
I am sorry that I cannot remain the same. At least for this time being.




NN

My Blog List

Kawan-Kawan Saya

special date

January
Aniq Anaqi 0901
Along 1401
February
Atikah 0202
Abg Long 0502
Alang 1302
March
Rayyan Rizqi 1103
Husband 1603
Nasrul 2003
Suriana 2103
Fendy 2703
Babygone 2703
Chick 3103
April
Imtiaz 0404
Didi 1404
May
Fakhrihadi 0105
Faris 0305
Irsalina 0505
Sofea Azzahra 0505
Fasihah Husna 0605
June
Ngah 0406
Abg Ngah 0906
Mustaqim 2106
Joined SGMM 13062011
July
Azim 1407
Me 1707
August
Hanun 3008
September
Mommy 0609
Fakhrul 1109
Daniel 2709
October
wedding day 2710
He left SGMM 30102015
November
He join TSC 02112015
December
Uqail 141215
MiraKassim 121215






Reminiscence

  • Century Pine Cameron Highland
  • Gold Coast Morib
  • Hotel Asia
  • Hydro Hotel Penang
  • I-City Boutique Hotel
  • Impiana Resort Cherating
  • Ipoh Boutique Hotel
  • Ipoh Tower Regency Hotel
  • Ixora Hotel, Butterworth
  • M Suite Hotel JB
  • Rainbow Paradise Tanjung Bungah
  • Redgalodge Ipoh
  • Silka Maytower, KL
  • Silka cheras, KL
  • Sunway Hotel, Seberang Jaya
  • Tanjong Demong Beach Resort