Blog Archive

Followers

Powered by Blogger.
Thursday, July 10, 2014
Assalamualaikum readers
macam lama jer tak update.
Bulan puasa tahun ni pun senyap je kan.
Entahla, tapi view stat masih ada lagi pengunjung-pengunjung setia.
Terima kasih.. Jasamu dikenang gitu.

Entahla, nak kata busy tu.. Biasa laaa kan.
Busy dari 8am ke 5pm jer. Selebihnya?
Hilang di telan hari. Tak berkesempatan tang mana tak tahu.
Selamat berpuasa muslimin muslimat seluruh dunia.
Dah 12 hari dah pun berpuasa di bulan Ramadhan.
Sekejap je kan rasa, dah nak habis puasa..
Kemudian raya. Alhamdulillah..

Tapi kan, tak tahulaaa.. Puasa kali ni biasa-biasa jer.
Malahan kadang-kala rasa sentap, sensitif dan sedih.
Sentap sebab mulut-mulut manusia,
Sensitif sebab banyak duk berfikir dan compare dengan yang lebih
Sedih sebab banyak sangat isu-isu dunia dan semasa.
Berdarah sana sini, Kesian.. :'(
Puasa tahun ni sangat bersederhana.
Baru sekali sepanjang berpuasa ni berbuka kat luar.
Tu pun sebab jemputan member..

Puasa kali ni,masak pun simple-simple je.
Buat malu je kalau nk up ke instagram. Kekekeke kesian!
Puasa tahun ni hubby request satu lauk je tuk sahur
Satu lauk berbuka. Tak mau membazir katanya.
Hidup bukan untuk makan, tapi makan untuk meneruskan hidup.

Tentang dugaan pun banyak. Tapi Alhamdulillah..
Masih mampu digalas.. Allah ada dan Allah lah segalanya.
Memohon dan meminta, teruskan berdoa dan yakin denganNya.
Raya tahun ni inshaAllah beraya di Kelantan.
Member baik dah nak kahwin..Alhamdulillah..
InshaAllah aku ada di sisi nanti saat kau dinikahkan.
Sepertimana kalian meluangkan masa di hari ijabkabulku..

At the end, tercoret di sini.. Random entry.
Bercampur aduk.. Sedikit part puasa, hal raya dan sahabat.
Kepada sahabat-sahabat yang menunggu hari bergelar ibu,
bersabar dan semoga dipermudahkan urusan kalian.
Happy. Doakan kebahagian kita semua bersama
dan jangan lupa doakan saudara-saudara muslim kita
yang berada di segenap ruang dunia. Yang tidak terbela
yang berdarah luka dan cela. Semoga Syurga tempat mereka.

Take care everyone..

1 comments:

@}--niEra-- said...

selamat berpuasa sis =)
tkmau la mls2 update..

NN

My Blog List

Kawan-Kawan Saya

special date

January
Aniq Anaqi 0901
Along 1401
February
Atikah 0202
Abg Long 0502
Alang 1302
March
Rayyan Rizqi 1103
Husband 1603
Nasrul 2003
Suriana 2103
Fendy 2703
Babygone 2703
Chick 3103
April
Imtiaz 0404
Didi 1404
May
Fakhrihadi 0105
Faris 0305
Irsalina 0505
Sofea Azzahra 0505
Fasihah Husna 0605
June
Ngah 0406
Abg Ngah 0906
Mustaqim 2106
Joined SGMM 13062011
July
Azim 1407
Me 1707
August
Hanun 3008
September
Mommy 0609
Fakhrul 1109
Daniel 2709
October
wedding day 2710
He left SGMM 30102015
November
He join TSC 02112015
December
Uqail 141215
MiraKassim 121215






Reminiscence

  • Century Pine Cameron Highland
  • Gold Coast Morib
  • Hotel Asia
  • Hydro Hotel Penang
  • I-City Boutique Hotel
  • Impiana Resort Cherating
  • Ipoh Boutique Hotel
  • Ipoh Tower Regency Hotel
  • Ixora Hotel, Butterworth
  • M Suite Hotel JB
  • Rainbow Paradise Tanjung Bungah
  • Redgalodge Ipoh
  • Silka Maytower, KL
  • Silka cheras, KL
  • Sunway Hotel, Seberang Jaya
  • Tanjong Demong Beach Resort