Blog Archive

Followers

Powered by Blogger.
Wednesday, July 23, 2014
Assalamualaikum readers
Erm, raya dah nak dekat sangat.
Rindu dengan semua orang, dalam masa yang sama, agak takut.
Takut dengan persoalan-persoalan yang belum tentu ada jawapan.
Moga-moga Allah tamukan keikhlasan dan kekuatan untuk kami.
Raya tahun ni, inshaAllah akan balik ke Kelantan dulu.
Tahun lepas dah beraya dengan keluarga mertua dulu di malam raya.
Tahun ni malam raya, boleh tolong Ma masak kuah kacang.
Macam biasa saja, raya di sambut sederhana.

Tahun ni sikit ralat sebab adik beradik tak complete.
Abang ngan Kak Na tak boleh balik beraya bersama.
Tuntutan kerja. Kak Na dah hantar dua anak dia balik kampung.
Yang sorang tu memang duduk dengan Ma, sebab tuntutan kerja.
KaK Na duk jauh dengan suami dia. Jenuh minta tukar, tak dapat lagi.
Selebihnya sama je la.. Semua orang ada. Raya setahun sekali je kan.
Jangan cemarkan kemeriahan raya kita dengan benda-benda tak patut.

Persiapan raya, so far macam dah siap. Tinggal nak basuh dan iron je lagi.
Rasanya tema kami berdua tahun ni Royal Blue. Baju beli siap!
Then ada beberapa pasang yang lain pun lebih kepada color yg sebegitu.
Emerald Green, Turqoise, Olive green. Warna-warna tahun ni kot.
Raya pertama nanti jugak, InshaAllah akan balik ke Terengganu jugak.
Bersama-sama keluarga mertua. Sebolehnya pun, kami nak balik kedua-duanya
Pada raya pertama. Biar penat, tapi boleh menggembirakan hati kedua bonda.
Takda dah yang lain, hanya dua orang ni saja.. Ma dan Mama, didahulukan.
Yang lain, tinggal di belakang dan slow-slow kita cerapi kembali.
Kasih bertaut kan? Moga-moga Hari Raya nanti di sambut penuh meriah
Dilimpahi kasih sayang kaum keluarga, diberkati dan dirahmati Allah SWT.

Tak lupa juga untuk kaum keluarga yang telah kembali ke rahmatullah.
Iringan doa tak lekang di setiap solatku, semoga ditempatkan di tempat yg indah
Yang mewangi dan dilimpahkan kesenangan di alam sana. Al Fatihah.
Sebelum mengundur diri berhari raya, Suya ingin mengucapkan salam aidilfitri
Salam Hari Raya dan Maaf zahir Batin kepada semua yang mengenali,
Muslimin dan muslimat di dunia ini. Dalam kesempatan yang sama juga,
Marilah sama-sama kita mendoakan kesejahteraan saudara kita di Gaza
Dan sedekahkan surah-surah suci kepada mereka yg terkorban dalam
Nahas kapal terbang MH17 baru-baru ini. Semoga kita tabah menghadapi dugaan ini.

2 comments:

-apis- said...

waahh.meriah nampak.hehe..selamat hari raya maaf zahir batin dr apis n lidya :)

Azlan Muaai said...

salam lebaran suya :) http://blogtakberapaserius.blogspot.com/

NN

My Blog List

Kawan-Kawan Saya

special date

January
Aniq Anaqi 0901
Along 1401
February
Atikah 0202
Abg Long 0502
Faqira Dahiya 0802
Alang 1302
March
Rayyan Rizqi 1103
Husband 1603
Nasrul 2003
Suriana 2103
Fendy 2703
Babygone 2703
Chick 3103
April
Imtiaz 0404
Didi 1404
Left SGMM 240415
May
Fakhrihadi 0105
Joined TSC 020516
Faris 0305
Irsalina 0505
Sofea Azzahra 0505
Fasihah Husna 0605
June
Ngah 0406
Abg Ngah 0906
Mustaqim 2106
Joined SGMM 13062011
July
MIL 0207
Azim 1407
Me 1707
Faqhihah Dafinah 2107
Rubee Asyrani 3007
August
Rubee Nhana 0608
K.Naim 1808
Kassim 2308
Ayien Diey 2608
Hanun 3008
September
Mommy 0609
Fakhrul 1109
Amirah Asri 1709
Daniel 2709
October
wedding day 2710
He left SGMM 30102015
November
He join TSC 02112015
December
Amira Nasir 0312
Uqail 141215
MiraKassim 121215






Reminiscence

  • Tok Aman Bali Beach Resort
  • Century Pine Cameron Highland
  • Gold Coast Morib
  • Hotel Asia
  • Hydro Hotel Penang
  • I-City Boutique Hotel
  • Impiana Resort Cherating
  • Ipoh Boutique Hotel
  • Ipoh Tower Regency Hotel
  • Ixora Hotel, Butterworth
  • M Suite Hotel JB
  • Rainbow Paradise Tanjung Bungah
  • Redgalodge Ipoh
  • Silka Maytower, KL
  • Silka cheras, KL
  • Sunway Hotel, Seberang Jaya
  • Tanjong Demong Beach Resort